Geneerinen mobiiliaplikaatio ”lähetä kuva karttapalveluun”

Webbimaailman nykypäivään kuuluu ilmiö, jossa useat eri tahot kehittävät itsenäisesti www-pohjaisia palveluita, jotka ovat joko osittain tai kokonaan toiminnoiltaan samanlaisia. Toisin sanoen täsmälleen samaa kehitystyötä tehdään useassa eri yrityksessä ja yhteisössä samanaikaisesti ympäri maailmaa. Ei järin kestävää kehitystä.

Eilinen skype-palaveri oli valonpilkahdus tai raikas tuulahdus mahdollisesta avoimesta keskustelusta eri toimijoiden välillä. Keskustelun aiheena oli geneerisen mobiiliaplikaation ”lähetä kuva karttapalveluun” liittyvän sovelluksen määrittely eli speksaaminen. Keskustelussa mukana olivat priimusmoottorina toimiva Antti Poikola (HILA Open sekä Fillarikanava), Petteri Kontio (Finderbase), Atro Kajaste (Helka) ja allekirjoittanut.

Tavoitteena oli selvittää, miten ”lähetä kuva karttapalveluun” tulisi rakentaa, jotta sitä voisi hyödyntää mahdollisimman monessa palvelussa. Taustana keskustelulle olivat osaanottajien taustoista kumpuavat webbipalvelut kuten www.finderbase.com, www.vika.fi, www.kaupunginosat.net ja fillarikanava.hel.fi.

Minulle keskustelusta jäi mieleen seuraavat asiat:

  • miten kännykkään asennettava softa ja www-palveluun asennettava softa saadaan toteutettua geneerisesti siten, että sitä voi hyödyntää myös ”isoihin” palveluihin kuten Flickr, Facebook jne.
  • mihin speksaus fokusoidaan? Käyttöliittymään, taustajärjestelmiin (mobiiliclien, webclient), toiminnallisuuksiin, rajapintoihin?
  • eri kännykkäalustojen tekniset rajoitteet (android, iPhone, symbian)
  • minkälaisia palveluita markkinoilla tällä hetkellä on? Minkälaisia ominaisuuksia ja käyttöliittymiä niissä on?

Keskustelu päättyi jatkon toimenpiteisiin:

a) seuraavan skypeily ajankohdaksi sovittiinpe 3.6. klo 15
b) seuraavaan miittinkiin mennessä jokainen jatkaa benchmarkkausta ja muita taustapohdintoja
c) tuloksia dokumentoidaan edelleen http://muistio.tieke.fi/mobiiliclient -padiin
d) pidämme kehitystä avoimena ja mukaan saa edelleen kutsua kiinnostuneita tahoja

Kommentointi on suljettu.